Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Katastrofalne poplave i klizišta
 
 

Katastrofalne poplave i klizišta

Ispis
Iako u Sapni nije bilo velikih poplava, rezultati višednevnih obilnih padavina su katastrofalni. Veći broj stambenih objekata na cijelom prostoru općine je ugrožen klizištima i odronima.

U naseljima Gornja Sapna, Gaj, Goduš, Međeđa, Mahmutovići, Šemari, Zaseok, Vitinici, jednom rječju - na cijelom prostoru općine klizišta su ugrozila ili sravnila sa zemljom desetine stambenih objekata. Električne energije nema već drugi dan, telefonski saobraćaj je u prekidu, a saobraćaj putem mobilne mreže je otežan. Načelnik Omerović moli za pomoć, vodovod je u prekidu a putni pravci prema Zvorniku i Kalesiji su bili u prekidu. 

Iako kiša polako prestaje pravi problemi za građane još uvijek nisu prošli. Organizuju se straže, prati kretanje situacije i priprema plan evakuacije.   

Facebook stranice i profili su preplavljeni fotografijama i snimcima ugroženih područja a mi ih ovdje prenosimo kako bi se što više naših sugrađana u dijaspori i drugdje uvjerilo u složenost situacije u kojoj se nalaze brojne porodice.

Drugi mediji:

KLIX: Rijeka Sapna poplavila je naselje Ekonomija i voda je ušla u 23 kuće, gdje je u toku evakuacija, a 350 kuća ugroženo je od daljeg plavljenja. Sapna je poplavila i naselje Čelopek gdje je ugroženo oko 100 kuća, naselje Cer gdje je ugroženo oko 20 kuća i naselje Grbavci gdje je oko 50 kuća ugroženo. 

BPORTAL: Na području općine Sapna, u večernjim satima 15.05., na lokalitetu ulaza u Sapnu, aktiviralo se klizište koje je uništilo 4 stambena objekta, direktno ugrozilo 16 a indirektno ugrozilo 35 objekata. Iseljeno je oko 30 kuća. Izražena je potreba za kabanicama i čizmama. Prema trenutnim informacijama kojima raspolaže OSCZ Sapna nema povrijeđenih lica.


SapnaOnLine nije vlasnik ofih fotografija
 
 
 
 

CB Login