Ovdje ste:: Vijesti Iz BiH Autom ubio 14 ovaca
 
 

Autom ubio 14 ovaca

Ispis
Lohinja, www.sapna.baČetrnaest ovaca pregaženo je i usmrćeno u saobraćajnoj nezgodi koja se desila preksinoć oko 17.30 sati na magistralnom putu M-4 Tuzla - Doboj, u naselju Lohinja Donja kod Gračanice.




Na stado od stotinu ovaca koje je vlasnik Edin Ahmetašević, demobilisani borac, vodio preko magistralnog puta iz Sprečkog polja ka Lohinji Donjoj, naletio je "audi A4" hrvatskih registarskih oznaka DU-103-EF, kojim je upravljao Jasmin K. (33) iz Gornjih Rainaca kod Kalesije, s prebivalištem u Dubrovniku.

Kako je jučer saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, na mjestu udara automobil je usmrtio četrnaest ovaca, a među njima jedno janje staro svega desetak dana.

Po nalogu kantonalnog tužioca Ferida Šljivića uviđaj su obavili službenici Odjela kriminalističke policije PS Gračanica, a saobraćaj se u vrijeme uviđaja odvijao otežano jednom kolovoznom trakom i uz povremene potpune obustave.

Da li je velika brzina ili smanjena vidljivost bila uzrok ove nezgode, pokazat će istraga. Edin Ahmetašević, čija porodica preživljava od ovog stada, našao se u teškoj situaciji.

Velika šteta

- Ovce su bile u fazi janjenja. Nije šteta samo ovih četrnaest ovaca, nego su na ovaj način ubijena i janjad koja su uskoro trebala doći na svijet, pa da se moje stado poveća. Šokiran sam, ne znam šta da kažem. Ove ovce su moj život. Sve sam dao da formiram stado, a sada ovaj masakr ne mogu gledati - rekao je Ahmetašević.

Tekst: Dnevni avaz, Foto: H. Čalić
 
 
 
 

CB Login