Ovdje ste:: Sport Fudbal OFK Sloga i naredne godine prvoligaš
 
 

OFK Sloga i naredne godine prvoligaš

Ispis
Utakmicama posljednjeg, 26. kola završeno je prvenstvo u Prvoj kantonalnoj ligi TK. Sloga Sapna je završila na 9. mjestu ligaške tabele, ali je tokom cijele druge polusezone jurila rezultate koji će je spasiti od ispadanja.

Neizvjesnost koja je nastupila nakon završetka prošle sezone, ulazak u sezonu bez priprema i previše prosutih bodova na domaćem terenu u prvom dijelu, potom ulazak u drugu polusezonu ponovno bez prirema uzrokovali su i loše rezultate. Osnovano možemo zaključiti kako je ova sezona jedna od najlošijih.
U nekoliko navrata prijetilo je i istupanje iz lige ali, zahvaljujući entuzijazmu nekoliko pojedinaca to se nije desilo. Posebno treba podvući i činjenicu da su igrači igrali bez premija, plaćenih treninga i prevoza. 

Iz lige ispadaju NK Konjuh Kladanj i NK Teočak (te u jednom scenariju i NK Vrana iz Banović sela) a novi prvoligaši su NK Sloga Simin Han i NK Mladost Gnojnica.

U dijelu stranice posvećenom Slogi, pronaći ćete većinu podataka vezanih za ovu sezonu sa statistikom a uskoro će vam biti dostupni i podaci o igračima sa njihovim učinkom u utakmicama.

Fotografije sa 7 utakmica Sloge u drugoj polusezoni.

Husinksi rudar - Sloga 1:0Sloga - Bukinje 3:0


Sloga- Mladost Puračić 2:2Konjuh Kladanj - Sloga 1:2Sloga- Svatovac 3:2Prokosovići - Sloga 3:0


Sloga - DSK 5:2
 
 
 
 

CB Login