Ovdje ste:: Sport Fudbal Očekivana pobjeda
 
 

Očekivana pobjeda

Ispis

OFK Glas Drine SapnaOFK GLAS DRINE juče je odigrao zadnju utakmicu na domaćem terenu u sezoni 2008/09.  Ugošćena je ekipa iz Poljica koja je već jesenas 'obezbjedila' ispadanje iz ovog ranga takmičenja a konačan rezultat bio je 3:2 za domaćine.

 

Po prijatnom vremenu za igru i pred svega pedesetak gledalaca, OFK Glas Drine odigrao je zadnju utakmicu u ovoj sezoni na svom terenu i ostvario minimalnu pobjedom nad ekipom Svatovca iz Poljica, rezultatom 3:2.
Bila je ovo lagana utakmica u kojoj i jedni i drugi nisu pokazali mnogo od igre. OFK je već u 4. minuti došao do prednosti prvjencom mladog Senida Mujkića, koji je jednu odbijenu loptu odbrane gostiju, preciznim šutem sa oko 16-tak metara pospremio u mrežu za 1:0. U nastavku meča se igralo opušteno bez nekih zrelijih šansi sve do 35. minute kada gosti kažnjavaju nepotrebno istrčavanje domaćeg golmana Garibovića i efektnim lob udarcem iskosa izjednačuju na 1:1. 

 


Do kraja poluvremena jedino vrijedno pomena je odličan udarac mladog Ediba Jukića u 41. minuti, koji je sa oko 17 metara efektno plasirao loptu u lijevi ugao gostujućeg golmana za 2:1 i za svoj prvi pogodak u seniorskoj konkurenciji.


Drugo poluvrijeme proteklo je uglavnom u odmjeravanju snaga na sredini terena a za takvu igru najzaslužniji je rani pogodak domaćih za 3:1 postignut već u 5. minuti nastavka. Nakon dobrog centaršuta sa lijeve strane, nespretno je itervenisao jedan gostujući igrač i pogodio sopstvenu mrežu. Od tog trenutka pobjednik ovog meča je bio riješen, gosti su izgubili volju za ozbiljnije napade a domaći su bili zadovoljni trenutnim rezultatom i pokušavali smiriti igru. Ipak u 89. minuti, gosti ponovno koriste grešku odbrane i golmana domaćih te pogađaju mrežu za konačnih 3:2.


OFK Glas Drine je tokom čitavog susreta imao više od igre ali obzirom da utakmica nije imala rezultatski značaj igralo se onoliko koliko je dovoljno za ostvarivanje 11 ovosezonske pobjede čime je obezbjeđen plasman u gornji dio tabele i ispunjen cilj zacrtan na početku sezone.


Zanimljivo je istaći da je i ova utakmica protekla bez mnogo prilika za postizanje gola i sa jedne i sa druge strane ali i činjenicu da je i ovaj susret protekao u fer i korektnoj igri bez grubih startova i pritisaka.
U zadnjem, 22. kolu, OFK gostuje u Kladnju dok Svatovac igra lokalni derbi sa Prokosovićima. 


Tekst: Zixx, Foto: SoL

 
 
 
 

CB Login