Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni OFK Sloga poražena
 
 

OFK Sloga poražena

Ispis
U utakmici 13. kola Prve kantonalne lige TK u fudbalu, igranoj u Puračiću, OFK Sloga Sapna nije uspjela ostati neporažena te je tako prepustila prvo mjesto Priluku koji je slavio na svom terenu.

Utakmica je bila prilično loša, uz suđenje nešto naklonjenije domaćinima i poklonjeni jedanaesterac. Raduje da je utakmica protekla u fer igri i prijateljskom ozračju ali su igrači Sloge igrali previše rezervirano te nisu uspjeli iskoristiti nesporazume koji vladaju u puračićkom klubu.

Domaći su poveli u 13. minuti susreta. Nakon lijepo izvedene akcije domaći je igrač iskoristio slabo postavljenu odbranu Sloge i matirao Garibovića. Već u narednom napadu Sloga izjednačuje rezultat preko Husejnovića koji se odlično snašao između dva domaća stopera i rutinski poslao loptu u mrežu. U 32. minuti u pokušaju da nabačenu dubinsku loptu izbaci u polje domaćina, golman Garibović pogađa svog suigrača Selimovića, na odbitak natrčava domaći igrač i šalje je u praznu mrežu. U drugom dijelu drugog poluvremena sudija pokazuje na bijelu tačku vidjevši prekršaj u kaznenom prostoru. Sumnjiva odluka u najmanju ruku.

Tokom cijelog meča domaći su navijači skandirali Upravi Mladosti tražeći ostavke čelnih ljudi, optužujući ih za kriminal a ni sudija nije pošteđen i svaka njegova greška na štetu Sloge je bila burno propraćena negodovanjem i zvižducima. Sudije su, inače, sjeckale igru, svirale sitne prekršaje, a ukoliko je bilo prilike da se svira za domaćina nisu to propustili, baš kao i ofsajde igračima Sloge. Posebno je indikativan ofsajd na ubacivanje lopte iz skraćenog kornera u šesnaesterac domaćih!

U igri Sloge je primjetna neuigranost, posebno u veznom redu, potez viška i slaba protočnost lopte. To su osnovni elementi igre koji se trebaju popraviti do naredne utakmice, onoliko koliko je to moguće.

VIDEO

 
 
 
 

CB Login