Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Obilježen Dan MSŠ Sapna
 
 

Obilježen Dan MSŠ Sapna

Ispis

U povodu 10. godišnjice srednje škole u Sapni, jučer (8. maja) je održan prigodni program koji je obuhvatao sportske susrete, kulturno-zabavni program i dodjelu priznanja i zahvalnica istaknutim pojedincima i institucijama.

 


Obilježavanje je počelo finalnim susretom školskom malonogometnog takmičenja u kojem su se sastale ekipe III1 i III4. Pobjedu je slavila ekipa III1 rezultatom 3:0. Nakon ovog meča, uslijedio je prijateljski dvoboj ekipa MSŠ Sapna i MSŠ Teočak. Ovaj put je ekipa gostiju pokazala više nego prethodnih godina te je nakon produžetaka i rezultata 1:1, bila preciznija pri izvođenju penala te tako ostvarila pobjedu.

Program obilježavanja je nastavljen u holu škole prikazivanjem prezentacije škole kroz fotografije i tekst, te uručivanjem zahvalnica i priznanja za istaknute pojedince i institucije zaslužne za napredak škole. Među dobitnicima su, između ostalih, Osnovna škola Sapna, Općina Sapna, profesori, pojedinci iz Ministarstva obrazovanja i Prosvjetno-pedagoškog zavoda, bivši radnici škole, pomoćno osoblje, direktor škole i drugi.

Da napomenemo, na samom početku rada, škola u Sapni je bila dio MSŠ Kalesija a u 2003. je došlo do osamostaljenja.

Bila je ovo prilika da se prisutnima predstave članovi sekcija koji su recitovali, pjevali, glumili i zaigrali. Poslije programa ruženje je nastavljeno na školskoj parceli kod pijace na kojoj se održava praksa za učenike poljoprivredne struke.

 

 

 

 
 
 
 

CB Login