Ovdje ste:: Sport Fudbal Sloga poražena
 
 

Sloga poražena

Ispis
Drugo kolo Prve kantonalne lige TK donijelo je i prvi poraz naših fudbalera. Igrači Sloge su doživjeli poraz na gostovanju u Vukovijama kod ekipe Mladosti 78. U fer i korektnoj igri, izuzetno realnom suđenju i u dobrim uslovima za igru domaći su pokazali više i zasluženo pobijedili sa 2:0, poluvrijeme 0:0.


Umnogome izmijenjeni sastav Sloge ipak je uspješno parirao domaćinima. Iznenađenje je bila prva jedanaestorka. Susret su počeli:Mustafić
Hamzić M. - Sejdinović - Halilović - Hamzić J.
Garibović - Muratović - Mujkić - Mujdić
Husejnović - Terzić


Najviše izmjena je doživjela zadnja linija. Na golu je počeo Mustafić, koji je početkom drugog poluvremena nakon sudara sa domaćim igračem morao napustiti igru a na gol je stao standardni Garibović. Braća Hamzići su igrali bekove, Halilović je u izostanku Omerovića igrao stopera. Drugog stopera je igrao inače zadnji vezni Sejdinović. U sredini su igrali po prvi put mladi Muratović, Mujkić, inače napadač Mujdić i također nekadašnji napadač ekipe Garibović. Napadački dvojac je ostao isti.

Domaći su mogli doći u prednost već u 20. minuti kada prekršaj u šesnaestercu pravi Sejdinović ali je golman Mustafić odbranio šut domaćina. Prvi gol su igrači Mladosti postigli u 56. minuti, a drugi već tri minuta kasnije. I igrači Sloge su imali svoje šanse ali nisu imali ni sreće ni koncentracije.

U igru je u nastavku igre ušao, pored startera Muratovića još jedan sedamnaestogodišnjak, Halilović Husejin.

Naredno kolo donosi lokalni derbi Sloge i Teočaka.
 
 
 
 

CB Login