Ovdje ste:: Sport Fudbal OFK ubjedljivo
 
 

OFK ubjedljivo

Ispis

U okviru 15. kola Prve nogometne lige TK-a, OFK "GLAS DRINE" danas je ugostio ekipu Mladosti iz Puračića ali i počastio sa četiri gola u mreži za očuvanje druge pozicije na tabeli.

 

 
 
Pred oko stotinjak posjetilaca gledali smo vrlo dobru nogometnu predstavu u kojoj je OFK "GLAS DRINE" ponovno opravdao visok plasman na tabeli u dosadašnjem dijelu takmičenja. Mada danas bez Redžepovića, najboljeg strijelca ekipe, domaći su do vrha napunili mrežu gostiju iz Puračića i ostvarili 9. ovosezonsku prvenstvenu pobjedu.


OFK-a je počeo veoma ofanzivno pa se već u 3. minuti susreta, danas veoma raspoloženi Zijad Džafić, iznenada nalazi sam pred golmanom gostiju, koji ga ruši a glavni sudac ovog meča Ibraković opravdano pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Isaid Omerović.

I u nastavku domaći imaju više od igre, ređaju se prilike najprije Džafića, Hamzića a odlično je šutirao i Selimović, ali je rezultat ostao ne promjenjen. Ipak, nakon početne inicijative domaćih, gosti iz Puračića otvaraju igru i preuzimaju sredinu terena ali osim par dobrih šuteva iz daljine ne uspjevaju stvoriti izgledniju šansu za postizanje pogotka. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:0.

Gosti iz Puračića su i u drugo poluvrijeme ušli ofanzivno i igrali su sa čak tri napadača što je igračima OFK "GLAS DRINE" dalo prostora za brze kontra-napade. U 57. minuti nakon jedne duge akcije, pred šesnaestercom gostiju, loptu prima Elvis Hamzić i sa oko 18 metara preciznim udarcem savladava loše postavljenog gostujućeg golmana za 2:0. I kada domaći igrači pomislili da su riješili pitanje pobjednika, već u 59. minuti gosti smanjuju na 2:1. Golman Garibović je prvobitno odbranio šut gostujućeg napadača ali na odbijenu loptu natrčava igrač sa brojem 17. Mujarić Ermin i sa oko 2 metra pogađa prazan gol domaćih.


Gosti su od tog trenutka krenuli još ofanzivnije u nadi da će smoći snage da preokrenu rezultat. Ipak, nakon što su se 10-tak minuta odupirali napadima gostiju, koji su istini za volju završavali pred šesnaestercom OFK-a, u 71. minuti bilo je sve riješeno. Prekrasna akcija domaćih, koja je započela na polovini terena krunisana je nesvakidašnjim pogotkom Zijada Džafića za 3: 1. Džafić je iskoristio briljantnu asistenciju Hamzića i topovskim udarcem lijevom nogom sa oko 15-tak metara iskosa s lijeve strane, zakucao loptu tik ispod prečke golmana gostiju iz Puračića. Od tog momenta na terenu je postojala samo jedna ekipa a nadmoć OFK "GLAS DRINE" krunisao je ponovno Džafić postigavši u 76. minuti svoj drugi pogodak za konačnih 4:1.


Utakmica je protekla u vema fer i korektnoj igri bez i jednog grubog starta i po veoma ugodnom vremenu za igru. Molobrojni gledaoci mogu biti zadovoljni pokazanom igrom a svakako i postignutim rezultatom koji OFK "GLAS DRINE" i dalje drži na 2. poziciji na tabeli.


U 16. kolu OFK "GLAS DRINE" gostuje u Devetaku gdje na megdan ide trenutno vodećoj ekipi DSK-a.

Foto: SoL
Tekst: Zixx

 
 
 
 

CB Login