Ovdje ste:: Sport Fudbal u Sapni Fair play pobijedio za kraj polusezone
 
 

Fair play pobijedio za kraj polusezone

Ispis
Prvi dio dezone u Pionirskoj ligi Tuzlanskog kantona, grupa III, ovog vikenda se završava. Danas su dječaci Škole fudbala Fair play gostovali u Špionici kod Srebrenika i ostvarili ubjedljivu pobjedu.

Iako su na prethodnim gostovanjima, dječaci iz Sapne nadigravali svoje domaćine u ovom su kolu osim te činjenice ostvaili i povoljan rezultat pa su naprosto deklasirali svoje domaćine. Prvo je u 3. minuti Tahir Omerović pogodio mrežu, na 0:2 rezultat je pogotkom podigao Emrah Smajlović već u 9. minuti. U 16. minuti pogodak postiže najbolji strijelac ekipe Mirza Huremović a pet minuta kasnije svoj prvi gol na utakmici postiže Adnan Omerović.

U 28. minuti rezultat je već 0:5 a gol je postigao Elvir Majlović a dvije minute kasnije već je 0:6 a strijelac je ponovo Adnan Omerović. Osim postignutih golova mogle su se vidjeti i brojne uigrane akcije igrača Fair playa a u drugom poluvremenu bolji start imaju domaći igrači pa u 46. minuti smanjuju na 1:6. U 53. minuti Majlović postiže drugi gol na utakmici za 1:7 a konačan rezultat je postavio Kerim Dautović iz najstrože kazne nakon što je golman domaćih na nepropisan način zaustavio Selmira Kahrimanovića.

Početni sastav:
Nusret Omerović, Asim Junuzović, Hajran Kahrimanović, Bilal Muharemović, Emir Mujdić, Elvir Majlović, Ermin Kahrimanović, Tahir Omerović, Mirza Huremović, Emrah Smajlović i Adnan Omerović.
 
 
 
 

CB Login